Afgedropen

Carmen maakt een onvergetelijke entree aan de hand van Egbert: “Nog voor hij zijn relaas kan afmaken is hij het slachtoffer van de snelheid waarmee Carmen het drankje over zijn hoofd uitgiet. Weer heeft haar snelheid ervoor gezorgd dat een man het nakijken heeft, al is ditmaal het gevolg desastreus."

Op een pittoresk dorpspleintje wist Carmen al eens Egbert ter Leede zijn bier afhandig te maken, maar toen dronk ze het tot de laatste druppel zelf op. Nu is het de studentikoze rokkenjager Van Der Monde junior, die: "onder luid gejoel het bier uit zijn zojuist getapte glas langs zijn oor naar beneden voelt lopen, zijn nek in om zijn sportshirt te doorweken.

Er heerst voor even ongeloof bij de aanwezige sporters, maar al snel is het duidelijk dat het
Carmen menens is.”

Eerder al roemde ik de snelheid van Carmen en vergeleek haar met een valk die zich op zijn prooi stort met een duizelingwekkende snelheid. In de sportkantine laat ze zich ook niet onbetuigd en straft, door kordaat optreden een al te opdringerige kerel af. Haar optreden brengt de handen op elkaar wanneer het slachtoffer afdruipt: “Zijn hockeystick en sporttas sleept junior mistroostig achter zich aan en enkel hoongelach valt hem ten deel.”

Hulde bij deze aan het spraakmakende optreden van Carmen: Dirigent zonder stokje. Ze is zelfverzekerd en onnavolgbaar. Ze boeit, zonder te ketenen.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Afgedropen

zinderend

Inspiratie

Geduld

Broer en zus

De ontmoeting