Negen personnages

Negen personages

Het duurde even voor ik mezelf gelukkig mag prijzen met de aankondiging dat er weer een schepping van mijn hand komt die ik met een groot publiek mag delen.

De gemiste oproep van het mij zo bekende telefoonnummer verplichtte me er haast toe direct terug te bellen. En wat een goede zet bleek dat te zijn! Een niet mis te verstane beoordeling viel me ten deel voor het manuscript van Dirigent zonder stokje, de roman die ik af ga leveren. Een debuut van deze categorie heb ik nog niet in mijn oeuvre dus eigenlijk is het niet verwonderlijk dat het ervan is gekomen. Mijn carrière als auteur startte met een verhaaltjesbundel in 2015 en werd gevolgd door een autobiografie in twee delen in respectievelijk 2016 en 2019. Hoe wonderlijk is dat? Een levensbeschrijving uitbrengen nog voor een lezer geprikkeld is, te weten wie de schrijver is achter een lollig verhaaltjesboek en een roman waarin maar liefst negen personages met elkaar zijn verweven in een overzichtelijk verhaal waarin relaties een belangrijke rol spelen.

Dirigent zonder stokje gaat over Platanen en een dirigent, maar zoveel meer komt er voor het voetlicht. Nu de datum van verschijnen dichterbij komt kan ik hier en daar wel wat speldenprikjes uitdelen om de aanstaande lezer nieuwsgierig te maken naar de rolverdeling. Nu is het nog niet zover en de lezers van mijn vorige boeken weten wat ik van ze verwacht. Of eigenlijk is het een taak die de uitgever me in mijn schoenen heeft geschoven. Dit is wat er mij evenals voorgaande keren is opgedragen:

Beste aanstaande lezers van Dirigent zonder stokje.

"Binnenkort gaat mijn droom in vervulling met het uitgeven van weer een boek.

Ik wil jullie graag als eerste informeren over de verschijning van mijn boek. Hiervoor wil de uitgever een eenmalige promotiemailing aan een selecte groep mogelijk geïnteresseerden sturen. Je helpt mij hiermee het boek een vliegende start te geven.

Vanwege de spam-wetgeving ben ik verplicht expliciet toestemming aan je te vragen voor het versturen van de eenmalige mailing. Mocht je als eerste op de hoogte gebracht willen worden, wil je dan op deze e-mail reageren met:

Ja, ik geef toestemming voor gebruik van mijn e-mailadres voor het toezenden van een eenmalige promotiemailing.

Echt eenmalig!
De uitgever, genaamd Boekscout, heeft mij verzekerd dat je e-mailadres alleen gebruikt zal worden voor het verzenden van de promotiemailing van mijn boek. Je zult dus éénmalig een bericht van hen ontvangen. Deze afspraak hebben we ook vastgelegd in mijn contract.

Ik kijk erg uit naar de verschijning van mijn boek!"


Vriendelijke groeten,
Hans Peter


De klinkende beoordeling wil ik heel graag delen:

"Zo zelfverzekerd als Carmen de mensen in haar leven bij de hand neemt, zo zelfverzekerd dirigeer jij de lezers je nieuwste roman in. Samen met Egbert fietsen we de charmante Carmen tegemoet en al snel zien we hoe hij vakkundig door haar ingepakt wordt. Het zijn de kleine handelingen, zoals het betalen van de lunchrekening, die het beeld schetsen van een jonge, zelfverzekerde vrouw die weet wat ze wil en een volgzame man van middelbare leeftijd. Naast aandacht voor de kleinste details, excelleer jij ook in een vloeiende, beschrijvende schrijfstijl. Deze zorgt ervoor dat, hoewel je in je roman nauwelijks gebruikt maakt van dialogen, jouw tekst toch een grote levendigheid bezit. Daarmee weet je bovendien ook nog eens de spanning goed op te bouwen: lange tijd blijft de lezer in het ongewisse met betrekking tot Carmens beweegredenen. Jouw open einde zorgt ervoor dat de lezer er zelf een spetterend finish bij kan bedenken of verwachtingsvol kan uitkijken naar een eventueel vervolg."

Bij deze dus de vraag om gehoor te geven aan mijn verzoek en me veertig e-mailadressen te bezorgen.

Reacties graag naar: hpvr1967@gmail.com


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Op de manier hoe HP schrijft beleef je zijn verhaal echt. Het lijkt of je het in het echt beleeft.
Peter Mocking, op 20-10-19
En dan de platanen die een grote rol in dit boek spelen en niet alleen voor de dirigent.
Natuurlijk ga ik meer dan eens bij ze op bezoek: die wonderlijke bomen hebben mijn hart gestolen sinds ik weet hoe ze hun typische bast gebruiken om te overleven. Hiervoor dank parkvriend :-)
Noot van de auteur. ;-), op 21-10-19

Negen personnages

zinderend

Inspiratie

Geduld

Broer en zus

De ontmoeting