Debuut

Ineens dringt het tot me door. Het is wel zeer ongebruikelijk te debuteren met een verhalenbundel en dan een biografie in twee delen te publiceren. Doorgaans gaat een auteur de markt op met een roman om later pas met een biografie op de proppen te komen.

Waarom is het bij mij net anders verlopen, vraag ik me af? De verhaaltjes die ik schreef naar aanleiding van wat ik als kersverse opa meemaakte met onze kleinzoon die nu alweer zeven is, werden gebundeld en ik mocht ermee debuteren. Daar heb ik vrede mee, maar de biografie in twee delen die volgde komt wat mij betreft te vroeg. Maar ik had toen weinig keus. Het verhaal over de tijd die voornamelijk gekenmerkt werd door mijn slopende ziekte wilde ik met een groter publiek delen. Ik meende dat de lezers van 'De geboorte van een opa' er recht op hadden te weten wie ik ben en met welke geweldige mensen ik me omringd mag weten. Natuurlijk is het goed dat het is uitgegeven.

Het verhaal dat nu nog als manuscript bij de uitgever ligt had ik toen nog niet compleet bedacht, al lag het begin gek genoeg al flinke tijd op de plank. Uitgeschreven tot in detail. Wat ik toen schreef vormt nu een essentieel deel van het verhaal dat geen einde kent, maar waarvan ik het eerste boek nog niet in handen heb, laat staan dat het al te koop is.

Feitelijk mag ik nogmaals debuteren, nu als romanschrijver. Om dat te kunnen doen mag dan als redelijk ongebruikelijk worden bestempeld, ik ben er trots op.

Als 'Dirigent zonder stokje' voor het grote publiek verkrijgbaar is zal de zoekterm om mijn boeken te vinden niet langer 'biografie' of 'verhalen' zijn, maar is het intypen van 'roman' genoeg om mijn boek in een lange rij weliswaar, voorgeschoteld te krijgen. Drie zoektermen beslaan mijn werken dan en ook daarmee mag ik mezelf best gelukkig prijzen. 'Dirigent zonder stokje' Roman. Wat mij betreft blijft het daar niet bij. Eerst het verhaal over de Platanen en een dirigent maar uit zien te brengen.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Debuut

zinderend

Inspiratie

Geduld

Broer en zus

De ontmoeting