Vakantie

De aangekondigde zomerstop bij publieke omroep Max geeft mij de gelegenheid me te bezinnen op wat ik zal vertellen als ze me misschien uitnodigen voor hun programma dat begin september weer zal starten.

Tijd voor Max gaat binnenkort even met vakantie. Martine van Os en Sybrand Niessen en hun redactie moeten even op adem komen van alles wat er zo door het jaar heen op hun pad komt en waarvan zij vinden dat het aandacht verdient. Natuurlijk is mijn verhaal indringend en ook dat beaamt de redacteur die mijn verhaal heeft gelezen en dat Tijd voor Max even van de buis verdwijnt betekent niet dat er geen oog meer is voor mij in het algemeen en voor mij als auteur met een indrukwekkend verhaal in het bijzonder.

Zonder bewegende beelden hebben mijn woorden net zoveel lading als wanneer er camera's
op me staan gericht en ik nerveus op mijn stoel schuivend in beeld word gebracht. Achter een microfoon in een radiostudio kan ik het publiek niet laten zien dat mijn boeken het aanzien waard zijn, maar kan ik luisteraars wel voordragen uit eigen werk in de hoop dat het ze nieuwsgierig maakt naar de rest van de inhoud.

Dat de televisieredactie in de loop van augustus mijn berichten zal wikken en wegen geeft mij even de ruimte me te bezinnen op de vorm waarin ik mijn verhaal dan zal gieten.

Wie weet mag ik op mijn verjaardag begin september wel aanschuiven aan een tafel in een televisiestudio waar een taart op staat om mijn nieuwe levensjaar te vieren. Ik zal goed beslagen ten ijs komen als het zover mag komen. Tot die tijd ben ik op Facebook in een paar besloten groepen actief om mijn verhaal te doen, om anderen van dienst te zijn en ervaringen uit te wisselen. Nu al heb ik contact met iemand die een traject is gegaan vergelijkbaar met het mijne. Zij is er minder fortuinlijk uitgekomen, maar verliest de moed om nieuwe pogingen te wagen niet. Dapper en voor mij inspiratie om verder te gaan.

Misschien vier ik mijn verjaardag dit jaar met een groot publiek onder feestverlichting van studiolampen of kan ik in een radiostudio aankondigen dat ik misschien mijn debuut als romanschrijver ga maken op termijn.

Hoeveel moois mag ik nog verwachten?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Het zou geweldig zijn als je bij Omroep Max, of een andere omroep je verhaal zou kunnen vertellen, want jouw verhaal is zeer zeker de moeite waard om groot verspreid te worden.
En je boeken zijn heerlijk om te lezen dus reden genoeg voor de omroep bazen om je uit te nodigen.
We hopen dat het gaat lukken!! groetjes.
Tineke Haspers, op 09-05-19


zinderend

Inspiratie

Geduld

Broer en zus

De ontmoeting