Emotie



Niet heel veel langer zal de nieuwsgierigheid van een enkeling nog op de proef worden gesteld. Aanstaande lezers van TIJD kunnen zich klaar maken om zich te installeren met mijn boek. Op de bank misschien met wat lekkers onder handbereik en een doos tissues in het zicht. Natuurlijk schrijf ik niet per definitie tranentrekkers, maar de ervaring heeft geleerd dat er weleens een waterlandertje wordt weggepinkt bij het lezen van wat ik schreef. Of het gaat om de belevenissen van een kersverse opa of wanneer de lezer deelgenoot wordt gemaakt van mijn weg naar het onbekende. Zo zal ook TIJD emoties los maken.

Emotie wordt gedefinieerd als "een plotselinge reactie van ons hele organisme op een prikkel, die onbewust en automatisch gestuurd wordt.'' Je kunt je er niet op voorbereiden schijnt het. Het overkomt je kennelijk en zonder dat het mijn bedoeling is kan ik er zomaar de oorzaak van zijn. Barst gerust in huilen uit als er zinnen voorbijkomen die er misschien nogal inhakken, maar lach evengoed hartelijk om het hoofdstuk waarin de neuro chirurg die mij opereerde me bij binnenkomst van zijn operatie domein vroeg of ik me even wilde voorstellen aan hem. Wees verbaasd bij het lezen met welk niet te bestrijden virus ik behept ben dat via mijn vader aan mij is overgedragen. Wees oprecht blij met het beste nieuws dat ik kreeg toen ik nog in het ziekenhuis lag na de operatie. Ons derde kleinkind was geboren. Een tweede kleindochter werd ons gegeven. Juich uitbundig bij het lezen van mijn dankwoord, want daarin mag ik een hele rij mensen benoemen die er aan bij hebben gedragen dat TIJD kon verschijnen.

Tijdens een evenement van de Belgische Epilepsie Vereniging, Liga noemen ze dat daar, kunnen deelnemers een exemplaar inkijken en zich verlekkeren aan de omslag die volgens mij prikkelt en aanzet tot het lezen wat er achter schuil gaat. Hilarisch is dat het virus waarmee ik geïnfecteerd raakte afkomstig is van mijn Belgische overgrootouders. Daarvoor dank ik ze hartelijk overigens. Dat kleine beetje Vlaams bloed heeft me in het verleden behoorlijk voordeel opgeleverd. Op pagina 14 wordt de clou van deze wetenswaardigheid duidelijk.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Emotie

zinderend

Inspiratie

Geduld

Broer en zus

De ontmoeting