Post

Wanneer ik in de verte de in herkenbaar oranje gehulde postbezorger zie lopen versnel ik mijn pas om langs de achterdeur eerder bij de brievenbus te zijn dan dat de post de mat kan raken. Ik ben er tegen beter weten in heilig van overtuigd dat ze in het driewielige karretje dat ze vooruit duwt voor mij meer dan normaal zware briefpost bij zich heeft. Deze post met het mij zo bekende logo zal door de brievenbus naar binnen worden geduwd en ik mag het aan de andere kant van de deur van haar aanpakken.

De eerste enveloppen die langs de borstel van onze brievenbus naar binnen komen laat ik zonder ze aan te raken op de deurmat glijden. Ik keur ze nauwelijks een blik waardig omdat ik op de bezorging van deze enveloppen niet zo met smart zit te wachten als op die ene speciale zending. Mijn wachten aan de andere kant van deur wordt vandaag niet beloond. Onze postbezorger laat alleen post achter die nog niet eens aan mij is geadresseerd. Op de telefoon app die ik eigenhandig heb geïnstalleerd en koester als iets kostbaars, kan ik nauwgezet in de gaten houden welke post wanneer bezorgd zal worden. Ik had dus kunnen weten dat er vandaag geen post zou zijn van de uitgever die net als ik reikhalzend uitkijkt naar volgende week vrijdag, maar je kan nooit weten of er niet een poststuk aan de aandacht van het postbedrijf is ontsnapt.

Er is een exemplaar van mijn boek in de maak hebben ze me verteld en wanneer dat door de technische kwaliteitscontrole komt zal ik het toegestuurd krijgen. Dat er goed toegezien wordt op de kwaliteit van een
product waar mijn naam op staat is in deze mensen te eren houd ik mezelf voor, maar natuurlijk verbinden ook zij hun naam eraan dus moet het perfect in afwerking zijn. Gelukkig liggen de lat van de uitgever en de mijne op gelijke hoogte en versterken we elkaar om dat niveau te halen zonder te ver te moeten reiken. Een eerste exemplaar dat niet aan onze kwaliteitseisen voldeed is niet buiten de muren van hun pand geweest en lijkt te zijn veroordeeld tot een plaats in het archief waar nooit meer iemand zal komen. Het kan niet heel lang meer duren voor mijn app me laat weten dat er post komt die expliciet aan mij is gericht en waarvan ik de afzender zo goed ken.

Als ik de postbezorger zie lopen zal ik de pas erin zetten om langs de achterdeur eerder bij de brievenbus te zijn dan dat de post de mat kan raken. Er kan immers voor mij zo kostbare lading inzitten!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Hoi Hans Peter,
Ik kan me zo goed voorstellen hoe spannend het voor je is en
hoe erg je ernaar uitkijkt om nu eindelijk het aller aller eerste
exemplaar van je nieuwe boek in handen te hebben.
Houd nog even vol, we leven in spanning met je mee !!
groetjes ook aan Desiree.
Tineke Haspers, op 17-01-19


zinderend

Inspiratie

Geduld

Broer en zus

De ontmoeting