Dagdroom

De Carmen die mij stoort als ik dagdroom lijkt in niets op de Carmen die dirigeert zonder dat ze daarvoor een baton gebruikt. Deze vrouw heeft geen stokje nodig om iemand ertoe te bewegen haar te volgen. De Carmen die mijn aandacht trekt heeft niet de bedoeling om mij haar wil op te leggen. Ze heeft wel de uitstraling die ik voor ogen had toen ik ‘mijn’ Carmen leven inblies en haar afstofte zodat ze een spetterend hoofdpersoon in mijn roman kon spelen.

Want ze lag al even op de plank, de door mij geschapen personage. Ik wist als geen ander hoe ik haar zou laten ontplooien tot een vamp en een geboren leider, terwijl ze zo zacht en kostbaar is als vloeibaar goud.

Niet alleen is ze krachtig in haar doen en laten, ook haar entourage mag gezien worden en geeft uitdrukking aan haar zijn. Ze mag er zijn, in haar Duitse sportwagen met vier aan elkaar gesmede ringen op de grille die menigeen tot de verbeelding spreken. Het groene jurkje flatteert haar en doet recht aan haar goed getrainde lijf. Het gekleurde enkelbandje geeft haar iets meisjesachtigs en ordinairs, maar ze draagt het met
flair.

Het is deze Carmen die aan mijn brein ontsnapte en via mijn vaardige vingers de weg heeft gevonden naar het digitale papier. Het is opmerkelijk hoe ze daar door de tijd heen is geworden wie ze is en dat ik daar de hand in heb gehad. Ik alleen heb haar geleid, om haar uit te laten komen waar ze is: in de villa met de welluidende naam De Plataan in een lommerrijke buurt waar de huizenprijzen niet onder doen voor die van de Amsterdamse grachtengordel.

Mijn Carmen is zich bewust van de status die ik haar heb toebedeeld. Haar minnaar kan zich een SUV permitteren waarvan op de voorkant een jaguar met vervaarlijke blik de wereld inkijkt. Het is dit roofdier dat zag dat het gestuntel van hem met zijn hagelnieuwe wielrenschoenen, leidde tot het resultaat dat hij voor ogen had: hij kan meekomen met het tempo van de buurmannen die op zondagmorgen de horizon
tegemoet fietsen, op hun veel te dure rijwielen.

De eerste zondagse rit is goed voor een ontmoeting, die bepalend is voor het verloop van hun leven.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Dagdroom

zinderend

Inspiratie

Geduld

Broer en zus

De ontmoeting